TERMIN
17.09.2018.
BROJ POLAZNIKA
8
TRAJANJE
60 školskih sati, 1x tjedno po 2 školska sata - 15.30-17.00 ili 17.30-19.00 ili 19.30-21.00
VRSTA TEČAJA
Početni

Swift. Snažan programski jezik.

Učiti kodirati vježba vještinu rješavanja problema i zadataka na kreativan način i u suradnji s drugima. Napraviti aplikaciju omogućava djeci da se upoznaju s procesom stvaranja, od početnog koncepta do završnog proizvoda. Swift je moćan i intuitivan programski jezik kreiran od strane tvrtke Apple koji je učinio programiranje lakšim i fleksibilnijim nego ikada prije. Ovaj tečaj uči djecu strpljenju i metodičkom načinu razmišljanja koji se mogu primjeniti i na druge predmete te svakodnevan život.

Početak školovanja savršeno je vrijeme za upoznavanje s konceptom kodiranja kao načina razmišljanja u svakodnevnom i digitalnom svijetu, kao i za savladavanje osnovnih vještina računalnog razmišljanja. Program tečaja za djecu osnovne škole temelji se na aplikacijama codeSpark Academy, Tynker i Swift Playgrounds. 

CodeSpark Academy i Tynker posebno su dizajnirani za mlađe učenike, pošto su kodovi simbolički prikazani vizualnim blokovima tako da kodiranje ne predstavlja problem niti djeci koja ne znaju još dobro čitati.

Kome je namijenjen?

Tečaj je prilagođen osnovnoškolcima, za učenike 1. – 4. razreda.

Stečeno znanje

  • Razvijanje osnovnih programerskih vještina
  • Osnovne naredbe, funkcije, petlje, varijable i tipovi
  • Inicijalizacija i parametrizacija
  • Prve linije koda u codeSpark Academy, Tynker ili Swift Playgrounds aplikacijama 
  • Vlastiti projekt, sumiranje svega naučenog kroz tečaj kodiranja. Polaznici grade svoj svijet
  • Predstavljanje projekata i podjela diploma